Du er så mærkelig!!! Du gør mærkelig ting…

Jeg lyttede for nylig til en lydbog – “Sæt dig selv fri” af Pernille Melsted.

Om bogen står der:
“Sæt dig selv fri” får dig til at stille dig selv alle de svære spørgsmål. Hvem er du egentlig, når det kommer til stykket, og hvordan blev du den person? At lære sig selv at kende er grundessensen af denne bog. Med øvelser og idéer til refleksion, får du en hel masse ting at tænke over, og det vil hjælpe dig med at sætte dig selv fri.


Hvem er jeg? Hvem er du? Din identitet?
Og hvad betyder det så???
Bogen handler også om skygge arbejde…skyggesider, om at leve i skyggen af sig selv.
Ej, det lyder sgu da også mærkeligt!!! Holistisk? Eller som en eller anden terapeut.

Når jeg møder et nyt menneske eller ser folk på gaden, så tænker jeg da også ‘shit’ ham/hun er da for mærkelig eller sådan kan man da ikke gå klædt. Unge mennesker med blåt eller lilla hår, hvis en har piercinger i hele hovedet. Eller tatoveringer over hele kroppen. Det deres eget valg. De vil gerne skille sig ud.

Hvorfor går ‘vi’ og bedømmer hinanden HELE tiden, udseende, tøj, sko, hår.
Er det en refleks vi har? Uhhh ha…ham der ser ‘farlig ud’ eller er mærkelig.
Ham/hun tør jeg sgu ikke lige gå hen og snakke med eller man går bare en stor bue uden om pågældende person.

Hvor har vi det fra? Medfødt? Opvækst? Vores forældre? Er det vores hjerne som instinktivt forsøger at gøre os opmærksomme på mulige faresignaler.

Her har jeg oplevet et smil, et ‘hej’ til en fremmed du møder på gaden lige afvæbner hele situationen. Folk smiler tilbage, eller kommer med en kæk bemærkning i forbifarten.

Hvad bliver vi irriteret over ved andre? I deres handlinger, deres opførelse i det offentlige rum. Så finder du dine ‘skyggesider’, hvad kan man tillade sig? For ikke at fremstå som ‘mærkelig’ i din verden.

Og hvor vil jeg så hen med alt det her?
Jo, vi er ALLE opvokset med et kodeks over hvad der er ‘normalt’ i vores verden/vores egen lille boble/indenfor vores familie.

Det ‘kodeks’ eller hvad du vil kalde det, forsøger jeg virkelig at gøre op med.

Categories: History